Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Demokrat Parti (DS) Genel Başkanı Srđan Milivojević’in, seçimleri kaybetmesi halinde ülkeyi terk edeceği yönündeki iddiasını reddetti.
Aleksandrovac yakınlarındaki Stanjevo’da bir şaraphaneyi ziyaret eden Vuçiç, ülkeden ayrılmak için hiçbir nedeni olmadığını söyledi. İktidarının icraatlarını savunan Vuçiç, Sırbistan’ın kendi yönetimleri döneminde büyük ilerleme kaydettiğini öne sürdü.
Vuçiç, muhalefetin seçim sonuçlarını şimdiden bildiğini ve bu nedenle şikâyet ettiğini savunarak Demokrat Parti’yi de eleştirdi. Bir dönem önemli bir siyasi parti olduğunu söylediği DS’nin bugün Milivojević gibi isimlere kaldığını ifade etti.
“Sırbistan’daki herhangi bir hapishane bile dünyanın başka bir yerindeki güneşten bana daha güzel gelir. Hiçbir yerde evim, villam, param veya hesabım yok. Beni sadece Sırbistan ilgilendiriyor. Burada doğdum, burada öleceğim ve onun için mücadele edeceğim” diyen Vuçiç, ülkeden kaçmayacağını vurguladı.
Kosova’daki Sırplara da değinen Vuçiç, Sırbistan’ın Sırp nüfusunu korumak için tüm diplomatik ve barışçıl yolları kullanacağını söyledi.
Vuçiç, “Şu anda NATO ile çatışmaya ihtiyacımız yok. Ancak halkımızın pogroma uğramasına ve sınır dışı edilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Vuçiç’in bugün Rasina bölgesindeki Trstenik, Kruşevac, Varvarin ve Çiçevac kentlerini de ziyaret etmesi bekleniyor.












