Türkçe’nin Kosova’da yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli rol üstlenen Türkçem dergisi 288. sayıya ulaştı.
Kosova’da tek Türkçe çocuk dergisi Türkçem’in 288’inci sayısı okura ulaştı.
Kosova’da savaş sonrası dönemde Türkçe çocuk dergisi eksikliğini karşılamayı ve çocuk dergisi boşluğunu dolduran dergi, öğrencilerin yaratıcılığını, duygu ve düşünce dünyasını geliştirmeyi amaçlayan bir dergi olarak, yeni sayısıyla çocuklarımızın sesi olmaya devam ediyor.
Derginin sahibi ve yazı müdürü Zeynel Beksaç’ın, Türkçem Dergisi’nin 287’inci sayısındaki tanıtım yazısı şöyle:
“Merhaba değerli okurlarımız,
Türkçem dergisinin 288.sayısıyla huzurlarınıza gelmiş olmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz.
Sizin de farkında olduğunuz gibi Türkçem 300.sayıya doğru adım adım yanaşıyor. Tam bir yıl sonra sizlerle birlikte 300.sayıya ulaşmış olacağız inşallah!
Bu sayımızda da sizlere yepyeni güzellikler sunmaya özen gösterdik. Umarız seve seve okuyacağınız yazıları bulma şansınız olacak.
Değerli gazeteci dostumuz Ercan Kasap bu sayıda “Kalplerimizdeki Cumhuriyet Ateşi” konulu yazısıyla konuk oluyor.
Devamında 2020 yılında İstanbul’da bu dünyaya gözlerini yuman değerli şair, yazar, aydın Fahri Kaya’dan bir demet şiiri sizlerle paylaşıyoruz.
Zaman zaman adına dergimiz sayfalarında rastladığınız Nihan Işıker, beğeniyle okuyacağınızı umduğumuz “Sen İstanbul Kokuyorsun” adlı öyküsüyle bu sayımızda sizlere merhaba diyor.
Türkiye’de çocuk şiirinin değerli temsilcisi Vural Kaya bir demet şiiriyle karşınıza geliyor.
Çağdaş Kuzey Kıbrıs Türk şiirinin sevilen kalemlerinden Ayşen Dağlı, uzun bir aradan sonra bir demet şiiriyle aramızda…
Geçenlerde kaybettiğimiz, Türk dünyası edebiyatına olduğu gibi, Balkanlardaki Türk edebiyatına da her zaman sahip çıkan, kollayan Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucu başkanı, değerli araştırmacı yazar, büyük aydın D.Mehmet Doğan’la ilgili bu sayımızda Üsküp’lü dostumuz Leyla Şerif Emin yazdı.
İlerde adına sık sık rastlayacağımız Priştineli genç şairimiz İrem Kasap’tan 288.sayımızın sayfalarında “Priştine Türk Gençlerinin Gelecek Mücadelesi” adlı yazısını okuyabileceksiniz.
Türkü Yolunun Yaşayan Kültür Efsanesi konulu yazısıyla İzmir’den değerli dostumuz Dr. Mehmet Yardımcı, Musa Eroğlu’nu yazdı.
Daha birçok yazı,haber ve şiiri bulacağınız bu sayımızın, ilginizi çekeceğini umuyor, yeni bir sayıda buluşana dek sağlıcakla kalın, hoşça kalın, dost kalın diyoruz.”