Mucunski: Yeni dış ilişkiler kanunu ekonomik diplomasiyi güçlendirecek ve yatırımları çekecek

Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timço Mucunski, yeni dış ilişkiler kanununun ekonomik diplomasiyi güçlendireceğini ve yatırımları çekeceğini söyledi.

Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timço Mucunski, bugün Dışişleri Kanunu’nun taslak versiyonunun hazırlandığını ve yakında düzenli bir prosedürle kamuoyuna sunulacağını duyurdu. Bu kanun, Devlet İdare Organlarının Teşkilat ve Çalışmalarına İlişkin Kanun uyarınca Bakanlık tarafından üstlenilen yeni resmi yetkilerin entegre edilmesini amaçlamakta.

Geleneksel çerçeveden çıkıp ekonomik diplomasiden daha fazlasını yapacaklarını kaydeden Mucunski, “Bu etkinliğe katılmadan önce, kanun taslağının hazır olduğu Bakanlığımızın çalışma grubunda bir toplantıdaydım. Bu yasa, diplomatik ve konsolosluk misyonlarımızın yatırım çekme ve devletin ihracat kapasitelerini geliştirme konusunda daha aktif olmalarını sağlayacak. Bu daha iyi ücretli işler yaratacaktır.” ifadelerini kullandı.

Mucunski, yabancı yatırımları çekme Ajansı ile TIRZ Müdürlüğü’nün, Bakanlığın politikalarını uyumlu hale getirecek ve devleti yatırımlar için cazip bir destinasyon olarak tanıtacak tek bir kurumda birleştirme sürecinin devam ettiğini duyurdu.

Read Previous

Andonovski: Yeni yurtseverlik devletin modernleşmesi anlamına geliyor

Read Next

Halkbank sermayesini 20 milyon euro daha artırdı