Mucunski, Bosna-Hersek ve Japonya büyükelçileriyle görüştü

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Timço Mucunski, bugün Bosna Hersek Büyükelçisi Dragan Yakimovic ve Japonya Büyükelçisi Otsuka Kazuya ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

İki toplantıda muhataplar, sürekli olarak inşa edilen ve geliştirilen mükemmel ikili ilişkileri doğruladı.

Bosna-Hersek Büyükelçisi ile yapılan toplantıda, her iki ülkedeki mevcut durumun yanı sıra Avrupa Birliği’ne entegrasyon süreçleri de ele alınırken, her iki taraf da Birliğin genişlemesinin sadece AB için bir teşvik olmayacağı konusunda mutabakata vardı.

Mucunski, Bosna-Hersek’in Avrupa ve Avrupa-Atlantik hedeflerine desteğini doğruladı ve bu alanda deneyim alışverişine hazır olduklarını vurguladı.

Japonya Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede Bakan, sosyal gelişimimiz için Japonya’dan gelen sayısız bağış ve sürekli yardımdan dolayı şükranlarını dile getirdi.

Aynı zamanda, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıl dönümü olan, ekonomi ve ticari ilişkilere özel önem verilen jübile de memnuniyetle karşılandı.

Ayrıca Japonya’nın Batı Balkan ülkeleriyle işbirliği girişimi çerçevesinde ilişkilerin daha da geliştirilmesine hazır olunduğu ifade edildi.

Read Previous

Aşırı sıcakların etkisindeki Yunanistan’da özel tedbirler alınıyor

Read Next

Mamuşa çiftçisine tarımsal destek