Başbakan Mickoski hükümet heyetiyle birlikte ABD’ye resmi ziyarette bulunuyor

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, beraberindeki hükümet heyetiyle birlikte ABD’ye resmi ziyarette bulunuyor.

Başbakan Hristijan Mickoski, aralarında Savunma Bakanı Vlado Misajlovski, Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timço Mucunski’nin yanı sıra İçişleri Bakanı Pançe Toşkovski’nin de bulunduğu Hükümet heyetiyle birlikte resmi ziyarete başladı.

Başbakan Mickoski ve beraberindeki heyet NATO Zirvesine katılacak ve üst düzey Amerikalı ve uluslararası liderlerle çok sayıda ikili toplantı yapacak.

Başbakan Mickoski, ünlü Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu’nda bir konuşma yapacak, ardından ABD’deki iş dünyasının temsilcileriyle toplantılar yapacak.

Başbakan ayrıca IRI’nin üst düzey temsilcileri, kongre üyeleri ve senatörlerle de görüşmelerde bulunacak ve NATO’nun 75. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Andrew W. Mellon Oditoryumu’nda düzenlenecek resmi etkinliğe katılacak.

Makedonya heyeti ayrıca NATO forumunun açılışına katılacak ve Mickoski’nin diğer liderlerle tanışma ve medyaya açıklamalarda bulunma fırsatı bulacağı Kuzey Atlantik Konseyi toplantılarına da katılacak.

Read Previous

Frontex, 2022’de gerçekleşen geri itmelerde 4 düzensiz göçmenin ölümünden Yunanistan’ı sorumlu tuttu

Read Next

Cumhurbaşkanı Davkova, Ulusal Görme Engelliler Birliği temsilcilerini kabul etti