Sigorta şirketleri, özel sağlık sigortasından beş ayda 5,3 milyon euro tahsil etti

4K of hands counting euros bills of fifty and one hundred. To count money income. Economic success country. Successful business. Issuing salary. Bank percent deposit. Credit percent. Euro-Dan

Kuzey Makedonya sigorta şirketleri, özel sağlık sigortasından beş ayda 5,3 milyon euro tahsil etti.

Sigorta Denetleme Kurumu’nun (ASO) verilerine göre, bu yılın ilk beş ayında özel sağlık sigortası poliçeleri sigortalılara toplam 5,3 milyon avro tutarında sağlık harcaması sağladı. Bu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 1,2 milyon avroluk bir artışı temsil ediyor.

ASO, farklı sigorta türlerine, primlere ve sigorta tutarlarına sahip sigortalıların özel muayene, test, tarama ve operasyon gibi farklı masrafları karşılayabileceklerini açıkladı.

Özel sağlık sigortası, işgücünü çekme ve elde tutma yeteneğinden dolayı popüler bir seçimdir.

Aynı dönemde, tüm hayat dışı sigorta türlerine ilişkin ödemelerin toplam değeri, geçen yıla göre neredeyse 2 milyon avro yani yaklaşık yüzde 7 artışla 31,7 milyon avroya ulaştı.

Ödemelerde en büyük artış, sigorta şirketlerinin ilk beş ayda bagaj kaybı veya yolculuk sırasındaki sağlık harcamaları gibi karşılanan masraflar için geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 daha fazla olan 700 bin avro ödediği seyahat sigortasında görüldü.

Read Previous

EURO 2024 A Grubu’nda ikinci maçlar tamamlandı

Read Next

K. Makedonya’da kişi başına düşen GSYİH AB’nin yarısı kadar