Glavçev: Anlayış ve tam yetkiye sahip düzenli bir hükümet bekliyorum

Bulgaristan Başbakanı Dimitır Glavçev, AB liderlerinin gayrı resmi toplantısı öncesinde konuştu.

Devlet ve hükümet başkanları Avrupa seçimlerinin ardından kurumsal konuları görüşmek üzere Brüksel’de bir araya geliyor.

Bulgaristan Başbakan Glavçev, tartışmaların henüz erken bir aşamada olduğunu ve şu anda herhangi bir ayrıntı verilemeyeceğini belirtirken, bir sonraki olağan Avrupa Konseyi toplantısında kilit pozisyonlar konusunda daha fazla netlik sağlanacağı beklentisini dile getirdi.

Glavçev, hızlı bir anlayıştan yana olduğumuzu belirtti. Glavçev’in sözleriyle, yeni Avrupa Komisyonu’nun oluşturulması için gerçekçi tahmin Kasım ayıdır. Başbakan, Bulgaristan’dan bir komisyon üyesi için bir portföyden bahsetme zamanından çok uzaktayız, öncelikle Komisyon başkanının seçilmesi gerekiyor, diye ekledi.

Başbakan Dimitır Glavçev, Bulgaristan Ulusal Meclisi’nin de çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamasını ve düzenli bir hükümet kurmasını bekliyor. Başbakan, Bulgaristan vatandaşları için de en iyisinin bu olduğuna inandığı için milletvekillerinin kendi aralarında bir anlayışa varacaklarını umduğunu ifade etti. Glavçev, bu şekilde en kısa sürede bir kabine kurulacağına işaret ederek, “Umarım düzenli hükümet ilk görevde gerçekleşir” dedi.






Kaynak: Kırcaalihaber

Read Previous

İsrail’in 257 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 37 bin 396’ya çıktı

Read Next

El Hilal yardımları Kurban Bayramı’nda 1.500 aileye ulaştı