AYM eski Başkanı Murat’tan Meclis’te Türkçe kullanımı talebi

Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Salih Murat, Meclis’e gönderdiği talep yazısıyla Türkçenin Meclis yeni iç tüzüğünde yer alarak kullanımının öngörülmesi gerektiğini belirtti.

Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Salih Murat, Meclis Başkanı Talat Caferi ve tüm milletvekillerine gönderdiği talep yazısıyla Türkçenin Meclis yeni iç tüzüğünde yer alarak kullanımının öngörülmesi gerektiğini belirtti.

AYM eski Başkanı Salih Murat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

‘’Kuzey Makedonya Meclisinde, Avrupa Parlamentosu tarafından desteklenen Meclis İçtüzüğü görüşmeleri ikinci okuma aşamasındadır.

Dün Başta Meclis Başkanı Sn. Talat Caferi, KMC Meclisinde bütün milletvekillerine ve AGİT misyon şefi Büyükelçi Sn. Kilian Val’a, meclis oturumlarında ve çalışma gruplarında dillerin kullanılmasını öngören 3. 19. ve 35. Maddelerinin Anayasamızın birçok maddesine, azınlıkta olan toplulukların kazanılan haklarına, Uluslararası hukuka, Avrupa değerlerine ve mukayeseli içtihatlara uygun olmadığını vurgulayan bir yazı gönderdim.

Türkçe dillinin anayasamızda, kazanılan haklarımıza ve uluslararası hukuka dayanarak Meclisin tüm oturumlarında ve çalışma gruplarında kullanılmasında hukuken hiçbir engel olmadığını, Türkçe dillinin Kuzey Makedonya Meclis yeni iç Tüzüğünde yer alarak kullanımı muhakkak öngörülmelidir.’’

Read Previous

Kosova’da eğitimde sonbahar tatili yarın başlıyor

Read Next

DSÖ: Gazze’deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi etrafındaki saldırılar son derece endişe verici