Kovaçevski: Vatandaşların sırtından para kazanmak bir şirketin yapabileceği en kötü şey

Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski, vatandaşların sırtından para kazanmak bir şirketin yapabileceği en kötü şey olduğunu söyledi.

Başbakan Dimitar Kovaçevski bugün, ekmek fiyatlarının dondurulması kararıyla ilgili olarak, Hükümetin vatandaşın sırtından kimsenin fazladan kâr elde etmesine izin vermeyeceğini yineledi.

Hesaplamaları yapılan diğer bazı gıda ürünlerinin yakın gelecekte fiyatlarının dondurulmasının mümkün olduğunu duyuran Kovaçevski, “Hükümet kimseye bir şey dayatmıyor, kesin hesaplara dayalı kararlar alıyor ve ülkedeki yasalara saygı duyulması gerekiyor. Böylesi kriz koşullarında herkesin dayanışma içinde olması gerekir.” dedi.

Kovaçevski, vatandaşları korumak için ekmek fiyatlarının dondurulduğunu hatırlatarak, kendisinin de belirttiği üzere bölgede beyaz ve yarı beyaz ekmek satan bazı üreticilerden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Kovacevski, ticaret yasalarından tüketicinin korunmasına ve rekabetin korunmasına kadar tüm yasal hükümlerin kullanılacağını kaydetti.

Read Previous

Rusya, Ukrayna’ya silah satan Sırbistan’dan açıklama istedi

Read Next

Bulgaristan – Suudi Arabistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik İş Birliği Komisyonu kuruluyor