Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU), deprem bölgesine yardım ve destek çalışmalarına devam ediyor.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin 11 ilini etkileyen ve Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremin yaralarını sarabilmek adına tüm dünyada verilen destek, IBU öncülüğünde Kuzey Makedonya’da da devam ediyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Uluslararası Balkan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, IBU koordinesi ile şu ana kadar onlarca tır yardımının bölgeye ulaştırıldığını belirtti.
Erdem, “Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada Asrın Felaketi olarak adlandırılan bu depremden zarar gören yurttaşlarımız için, bizler de Kuzey Makedonya’da elimizden geldiği kadar gayret göstermeye devam ediyoruz. Depremin olduğu ilk günden bugüne kadar, üniversitemiz koordinesiyle, ondan fazla yardım tırımızı AFAD aracılığı ile bölgeye ulaştırdık.
Kalkandelen’den Ohri’ye, Manastır’dan Gostivar’a kadar, Kuzey Makedonya’nın dört bir yanından soydaşlarımız, hem acılarını paylaşmak için hem de ellerinden geldiğince desteklerini verebilmek için bizlerle hemhal oldular. Şu an rektör yardımcım Serdar Serdaroğlu Adıyaman’da ve yardım faaliyetlerine bizzat katılıyor.” dedi.
“Rektör olarak ben ve yardımcılarım tamamen bu organizasyona odaklandık.” diyen Erdem, ” Üniversitemiz bünyesinde okuyan Türk öğrencilerimizin öncülüğünde yürütülen Kuzey Makedonya içerisindeki yardım faaliyetlerinde de, bundan sonraki süreci de dikkate alarak, koordinasyonu kaybetmeyecek şekilde ilerlemeye gayret ediyoruz. Kuzey Makedonya’nın tamamında yapılan çalışmaları işittikçe, bu kardeşliğin ne kadar güzel bir duygu olduğunu bir kere daha burada, yerinde idrak etmiş oluyoruz.” yorumunu yaptı.
“Türkiye bizim abimiz”
Uluslararası Balkan Üniversitesi Genel Sekreteri Berkan İmeri ise “Türkiye bizim abimiz. Biz ne zaman zor durumda olsak, sendelesek abimizi, Türkiye’yi hemen yanımızda görür, desteklerini en derinlerde hissederiz. Şimdi ise bizim abimiz zor durumda. Son yüzyılda meydana gelen en büyük depremin etkisinde. 36 binden fazla soydaşımız yaşamını yitirdi.” ifadelerini kullandı.
İmeri, “Deprem haberini aldıktan hemen sonra, afetten etkilenen yüzbinlerce soydaşımız için Biz neler yapabiliriz? diye düşündük. Depremin olduğu ilk sabah tüm ülke olarak teyakkuza geçtik ve ülkemizde bulunan hemen herkes cansiperane gayret etmeye başladı.” değerlendirmesinde bulundu.
Üniversitede toplanan yardımların da burada kendilerinin organize ettiğini belirten İmeri, “Yaşanan afetin büyüklüğüne binaen, Türkiye Büyükelçiliği ile koordineli bir şekilde, bölgede en çok ihtiyaç duyulan materyallerle ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda, abimiz Türkiye’ye yeniden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Uluslararası Balkan Üniversitesi Genel Sekreter yardımcısı İbrahim Murat da deprem haberini aldıktan sonra çok büyük bir üzüntü yaşadıklarını ve Kuzey Makedonya’da 7’den 70’e herkesin afet bölgesine yardım için elinden geleni yapmaya gayret ettiğini belirtti.
Murat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bölgede en çok ihtiyaç duyulan malzemeleri, büyükelçilik ve AFAD ile görüşüp koordine ederek temin etmeye çalışıyoruz. Çadır, battaniye, ısıtıcı, temel gıda, bebek malzemeleri, elbise, temel temizlik ürünleri, su gibi birçok kalemi özenle kutulayıp etiketliyoruz. Halkımızın büyük desteği ile de bugüne kadar toplanan yardımları deprem bölgesine ulaştırmak üzere hazırladık ve yetkililere teslim ettik. Bu çalışmalarımız devam edecek.
Anavatanımızın tekraren ayağa kalkması için elimizden gelen tüm desteği vermeye gayret edeceğiz. Bu bağlamda, desteklerini esirgemeyen hayırsever halkımıza, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ayrıca Türkiye’miz için gece gündüz emek veren ekip arkadaşlarıma, kardeşlerime ve öğrencilerime de sonsuz teşekkür ediyorum.”
AA