Bitcoin madenciliği enerji krizi yaşanmasına neden oluyor iddiaları iyice güçlendi. Üstelik bu iddiaları ortaya atanlar genelde devletler oluyor.
Birçok kişinin yakın takibinde olan Bitcoin madenciliği enerji krizi nedeniyle yoğun eleştiri altında. Bazı ülkeler bu enerji kullanımını bitirmek için önemli adımlar atıyor. Çin bunlar arasında en radikal kararlar veren ülke olmuştu. Tüm Bitcoin madencilik faaliyetleri durdurulmuştu.
Bugünlerde bazı ülkeler kripto paralar ile ilgili destekleyici açıklamalar yaparken kimileri ise engelliyor. Mesela El Salvador Bitcoin’i resmi para birimi ilan etmişti. Bugünlerde başka bir ülke Kosova tam tersi yönde karar alıyor. Ülkede kripto para madencilik operasyonları yasaklandı.
Dünyanın en büyük kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin bazı kişilere önemli ölçüde gelir sağlıyor. Yapılan madencilik faaliyetleri sayesinde yüksek kazanç sağlayan kişiler de var. Ancak bütün bu madencilik faaliyetleri aynı zamanda yüksek oranda enerji tüketimine neden oluyor.
Kosova bununla ilgili kesin bir adım attı. Yeni alınan yasak kararı ile birlikte madencilik faaliyetlerinin tamamen durdurulduğu ifade edildi. Hatta madencilik yapan şirketler araştırılacak ve bu faaliyetleri durdurulacak. Böylece enerji konusunda avantaj yaratılmak isteniyor. Bitcoin üretimi yılda 91 terawatt-saat elektrik tüketimi gerçekleştiriyor.
Yakın geçmişte birçok ülke yaşanan bu enerji krizleri nedeniyle benzer önlemler almaya gayret gösteriyor. Bunların başında Rusya ve Arjantin geliyor. Bu iki ülke kripto para madenciliğini her an yasaklayabilir.