Bosna Bank International (BBI) Yönetim Kurulu Üyesi Necad Guşiç, 11’incisi düzenlenecek SBF ile ilgili bilgi verdi.
Bu yıl SBF’nin ana temasının “yabancı şirketlere ait ürünlerin Bosna Hersek’te üretimi” olacağını dile getiren Guşiç, “Kovid-19 pandemi sürecine bağlı sebeplerden iki yıldır ara vermek zorunda kaldığımız SBF’ye kaldığımız yerden devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.
Gusiç, SBF’ye ilgi ve katılımın giderek arttığını vurgulayarak “SBF fikri ilk başlarda ilgi görmedi. Bosna Hersek’in savaştan çıkmış bir ülke olması yatırımcılar için tedirginlik oluşturmaktaydı.” dedi.
Bosna Hersek’in yabancı şirketlerin üretim merkezlerini taşıyacakları veya kuracakları bir konumda olduğunu belirten Guşiç, “Bu vesileyle Bosna Hersek ekonomisi iyi hale gelecek, yeni istihdam alanları oluşturularak ve böylelikle genç nüfusun ülkeden göç etmesine de engel olunacaktır. Geride bıraktığımız iki yıl boyunca hem yerli hem yabancı iş adamlarından SBF’nin tekrar ne zaman düzenleneceği yönünde sorular aldım. Bu ilgi ve alaka başarımızın en büyük ispatıdır.” diye konuştu.
SBF’nin en büyük destekçileri arasında İslam Kalkınma Bankasının bulunduğunu ifade eden Guşiç, “Bosna Hersek’te bulunan Ziraat Bankası aracılığıyla iş adamlarına 100 milyon marklık kredi desteğini sunan Türkiye Cumhuriyeti de en büyük destekçilerimiz arasında yer alıyor.” dedi.
Guşiç, “Foruma yaklaşık 10 yıldır Global İletişim Ortağı olarak katkı sağlayan Anadolu Ajansının (AA) verdiği kesintisiz destek için teşekkürlerimi tekrar belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.
AA