Osmani: Milli marş, bayrak ve arma için müzakere yok, AB yolunda ısrarcıyız

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, son günlerde kamuoyunda çıkan haberleri yalanlayarak milli marş, bayrak ve arma için müzakere olmayacağını ve AB yolunda ısrarcı olunacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) sözcüsü Bujar Osmani, BDİ lideri Ali Ahmeti’nin bayrak, marş veya armanın müzakere edildiğini hiç söylemediğini ve bunun ciddiyetsiz bir aktarım olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Osmani, “Ahmeti’nin böyle bir şey söylediğini yalanlayabilirim. Ancak Ahmeti’nin yeni bayrağın, marşın, armanın tartışıldığı 20-30 yıl önceki konuşmaları çağrıştıran bir açıklama yaptığı konuşmaların çağrıştırılmasını saçma buluyorum. Bu konularda böyle bir müzakere yok.” ifadelerini kullandı.

Osmani, marş konusunun ülkede kapsayıcı bir unsur olmadığını ve bunun spor müsabakalarında da hissedildiğini sözlerine ekledi.

Yeni veto ve Bulgaristan ile çözümle ilgili olarak Osmani, Portekiz’in başkanlığını sona erdirmesine rağmen Portekiz’in önerisinin hâlâ geçerli olduğunu belirtti.

Read Previous

Rama’dan Zaev’e: Umarım kendinize Batı Bulgaristan demenizi istemezler

Read Next

Yunanistan’da açık havada maske takma zorunluluğu kaldırılıyor