Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Karadağ’da: Hep birlikte kötülüğü ortadan kaldırmak için çalışmalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında geldiği Karadağ’ın Biyelo Polye (Akova) şehrinde Akova Merkez Camii ve Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Bıurada yaptığı konuşmada camilerin inşa edilmesinin önemine vurgu yapan Erbaş, Hazreti Muhammed’in “Kim Allah için bir mescit yaparsa Allah da onun için cennette bir benzerini ona nasip eder” hadisini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bir Müslüman olarak bu müjdelere nail olmayı kim istemez ki. Peygamber Efendimiz, Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde ilk yaptığı iş, Mescid-i Nebevi’yi inşa etmek olmuştur. Hem Kur’an’ın hem de hadisin müjdesine nail olmak için Medine’de yakılan o meşaleyi binlerce kilometre uzaklara giden Müslümanlar cami, mescit, medrese yaparak göstermişlerdir.”

Erbaş, Karadağ’da farklı inançlardan insanların bir arada yaşadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Biliyorum ki burada Müslümanlar, Hristiyanlar birlikte yaşıyorlar. Şöyle tarihimize baktığımız zaman nerede hangi dinin mabedine ihtiyaç varsa orada o mabedin yapıldığına şahit oluyoruz. Çünkü inancımız bunu gerektiriyor.”

Başkan Erbaş, tüm insanların yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışması gerektiğinin altını çizerek, “İnşallah hep birlikte hangi inançtan olursak olalım. Hangi mezhepten olursak olalım. Hangi dili konuşuyor olursak olalım kötülüğü ortadan kaldırmak iyiliği hakim kılmak için birlikte çalışmalıyız. Dünya ne çektiyse kötülerden çekmiştir. İnşallah şu anda üzerinde oturduğumuz bu topraklarda yapılan bu ulu mabet nice iyi insanların yetişmesine vesile olacaktır.” dedi

Erbaş, caminin kısa zamanda tamamlanması temennisinde bulunarak, “Gelirken Cumhurbaşkanımıza ‘evlad-ı fatihanın yaşadığı toprakları ziyarete gidiyorum’ dediğimde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Benden selam söyle kardeşlerime’ dedi. İnşallah sizlerin selamını da kendisine ulaştıracağım.” dedi.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç de Biyelo Polye’de inşa edilecek caminin kent halkı için büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, caminin ve merkezin yapımına destek veren Türkiye’ye teşekkür etti.

Kaynak: Balkan News

Read Previous

Mecitliya sınır kapısı 1 Temmuz’da açılacak

Read Next

Türk Polisi Sırbistan’da