Bulgaristan’da otellerin yüzde 40’ı bu yaz turist kabul etmeyecek

Bulgaristan Turizm İşletmeleri Konfederasyonu Başkanı Rumen Draganov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Otellerin yüzde 40’ı bu yaz turist kabul etmeyecek ve kapalı kalacak. Geçen ay otellerde yatak doluluk oranı yüzde 3 ile 5 arasında iken, haziran ayında yüzde 25’e ulaşacak, Temmuz ayından itibaren ise yüzde 60 olması bekleniyor” diye bildirdi.

Örgüt, Avrupa Birliği (AB), Birleşik Krallık, Rusya ve İsrail’den gelen turistlerin girişine yönelik tüm kısıtlamaların tamamen kaldırılması ve komşu Balkan ülkelerinden gelen turistlerin girişinde PCR testi zorunluluğunun kaldırılması konusunda ısrar ediyor.

Polina Karastoyanova, Bulgar Turizm İşletmeleri Konfederasyonunun önerilerini şöyle sıraladı: “Kısıtlamaların kaldırılacağına ilişkin duyurunun doğuracağı potansiyel ilgi gösterenlerin taleplerini hemen karşılayabilmesi için Bulgar havayolu şirketlerine destek verilsin. Ve ayrıca – karantina otelleri, her önemli turizm kompleksinde bu amaç için bir otel belirlensin ve sezon için bakım masrafları devlet tarafından karşılansın. Bu iki koşul karşılanmazsa, yaz turizm sezonu bizim açımızdan başarısız olabilir”.

Karastoyanova’nın ifadesine göre, devlete ait rekreasyon merkezleri karantina oteli gibi kullanılabilir. Örgütün diğer önerileri arasında iş dünyasını desteklemeye yönelik 60/40 tedbirinin yılsonuna kadar devam ettirilmesi ve yemek kuponlarının turistik geziler için kullanılmasına olanak sağlanması yer alıyor.

Örgüt ayrıca uluslararası konferans ve kongre organizatörlerinin ilgisini çekmek ve bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmak için bir destek fonunun kurulmasında ısrar ediyor.

Kircaalihaber

Read Previous

Yabancılar için Bosna Hersek’e giriş şartları hafifletildi

Read Next

Bosna Hersek, Kovid-19’u atlatan veya aşı olanlar için PCR testi zorunluluğunu kaldırdı