Köşe yazarımız Leyla Şerif Emin’den Müslümanlara nefret söyleminde bulunan Apasiev’e sert tepki

Edebiyatçı yazar Leyla Şerif Emin’den ezana ve Müslümanlara karşı ithamlarda bulunan Dimitar Apasiev’e tepki geldi.

Köşe yazarlarımızdan ve Kuzey Makedonya Türklerinin önde gelen edebiyatçılarından Leyla Şerif Emin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında ezandan ve Müslümanlardan rahatsız olduğunu dile getiren hukuk profesörü ve Sol Parti Başkanı Dimitar Apasiev’e sert tepki gösterdi.

Kuzey Makedonya’nın farklılıklarla birlikte daha güzel olduğunu belirten Emin, kendisinin bir Türk olduğunu komşularının ise Arnavut ve Makedon olduğunun altını çizerek, “Ben Üsküplüyüm ve Üsküp sevdam yüzünden bu kente adadığım yüzlerce şiirim var. Ben şehrimi içinde yaşayan herkesle birlikte seviyorum. Milliyet ayrımı yapmadan seviyorum. Çünkü Balkanların en güzel mozaiğine sahip olduğumuzu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Apasiev’in ezan ve “Radikal İslam” ile ilgili sözlerine de tepki gösteren Leyla Şerif Emin, “Unutmayın ki bu topraklarda 6 yüzyıl boyunca camiler var. Osmanlı zamnında da vardı, Sırp Krallığı zamanında da vardı. İki dünya savaşının ardında da, komunizm döneminde de öyle. Yani dünden itibaren olmadı, Arabistan’dan da getirilmedi. Çanlar beni hiç rahatsız etmiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Emin, “Sabahın 5’inde müezzinin sizi uyandırması Müslüman komşunuz olduğu anlamına geliyor. Biraz rahatlayın, bu kadar nefret sağlığınız için iyi değildir.” dedi.


Read Previous

Tuna Nehrinin altında kalan Türk adası: Adakale

Read Next

Almanya’da oturan Bulgaristan emeklilerinin maaşları oraya gönderilecek