Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev, Meclis Eğitim Komisyonu toplantısında koronavirüs (COVID-19) nedeniyle uygulanan olağanüstü hal sırasında uzaktan eğitime etkili bir şekilde katılmayan 1,2 ve 3.sınıf çocukların ek derslere katılmak üzere 1 Haziran’dan itibaren okula gideceklerini açıkladı. Bakan, çoğu derslerin açık havada çadırlarda yapılacağını belirtti.
1,2 ve 3.sınıf çocuklar için eğitim öğretim yılının 21 Mayıs’ta sona erdiğini hatırlatan Bakan, onların ilgi alanlarına göre ve eğitim zorluklarının üstesinden gelmeye yönelik faaliyetler düzenlemeye çalışacaklarını belirtti. Bu tür faaliyetlerin geleneksel olarak her yıl haziran ve temmuz aylarında yürütüldüğünü kayden Vılçev, sadece bu yıl daha fazla yoğunlukta olacağını ifade etti.
Bakan, “Eğitim zorluklarının üstesinden gelmeye yönelik faaliyetlerin yarıyıl ve eğitim öğretim yılı ders notları zayıf olan öğrencilerden başka elektronik ortamda uzaktan eğitim modeline etkili bir şekilde katılmayan çocukları da kapsayacak” dedi.
Derslerin bir kısmına katılımın zorunlu olacağını ve böylece işlenmeyen ders konularının işleneceğini kaydeden Bakan, bu derslere tüm öğrencilerin katılmasının gerekli olmadığını, ancak aynı zamanda sınıf tekrarı yapacak çocukların çok sayıda olmaması gerektiğini belirtti. Vılçev, bu çocukların bir kısmının uzaktan eğitime arzu etmemelerinden dolayı, bir kısmının da buna imkanların elvermemesinden dolayı katılmadıklarını söyledi.
Bakan, derslerin okulda yapılacağını ve çoğunun açık havada yapılacağını doğruladı.
Dün Bakanlar Kurulu kararıyla yapılan yönetmelik değişikliğine göre bir çocuğa yönelik dersler 120 saate kadar olacak.
Bakan, yeni eğitim öğretim yılının ne şekilde başlayacağı konusuna da değindi.
Bunun salgın durumuna bağlı olduğunu belirten Vılçev,salgın durumu imkan verirse eğitim öğretim sürecinin okulda başlatılacağını ve bunun en iyi organizasyon şekli olduğunu vurguladı. Bundan başka iki seçeneğin daha hazır olduğunu ifade eden Bakan, birinin okulda derslere kısmen katılım seçeneği olup faydalarının tartışılır olup ek bir risk alınmasından dolayı bu seçeneği son çare olarak önereceklerini kaydetti. Üçüncü seçeneğin şimdiki gibi elektronik ortamda uzaktan eğitim olup, ancak daha iyi bir şekilde organize edilmesi olduğunu söyleyen Vılçev, “Bu sefer daha da iyi bir organizasyon yapmak için zamanımız olacak. Analiz yapacağız. Daha iyi organizasyon, tüm çocuklara ve öğretmenlere göre uyarlanmış daha iyi haftalık programlar, daha fazla çocuğun sanal sınıflarda uyum içinde derse katılması, en iyi platformların kullanılması, aynı sınıftaki çocukların birden fazla platform kullanmaması, derslerin saat kaçten kaça kadar süreceğini bilmeleri demek” diye izah etti.
Kaynak: Kircaalihaber.com