Bu yıl 11’incisi düzenlenen 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı etkinlikleri, dün Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde Prof. Dr. Alemdar Yalçın’ın “Türkçe Öğretimde Yöntem ve Teknikler” konulu konferansı ile başladı.
23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlama etkinlikleri, Tertipleme Kurulu Başkanı ve Kamu Bakanı Mahir Yağcılar’ın himayesinde, Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın’ın “Türkçe Öğretimde Yöntem ve Teknikler” konulu konferansı ile başladı.
Türkiye Cumhuriyeti Prizren başkonsolosu Eylem Altunya, Kosova eğitim-öğretim camiasından öğretmenler ve üniversite öğrencilerinin katıldığı konferansın açılış konuşmasında, Tertipleme Kurulu Başkanı ve Kamu Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova’da Türkçe eğitimin varlığı ve sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı.
Konuşmalarında, “Bu yıl 11. düzenlediğimiz 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı etkinliklerinde, bütün katılımcılarımıza saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepimizin 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlu olsun. Bu gün burada bulunan değerli hocamızın değerli bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bulunan değerli hocalarımız da gelecek nesillerin yetiştirilmesinde vermiş oldukları emekler için de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. 23 Nisan hem Kosova, hem de Türkiye Cumhuriyeti adına önemli bir gün. Bayramımız kutlu ve mutlu olsun.” dedi.
Prof. Dr. Alemdar Yalçın, Tertipleme Kurulu’nun davetlerinden dolayı teşekkür ederek başladığı “Türkçe Öğretimde Yöntem ve Teknikler” konulu konferans konuşmasında, “Türkçemiz, bizim bayrağımızdır. Dilimiz giderse bayrağımız da gider… Dilimiz, toplumlarımızı birbirine bağlamak içindir. Dilimiz, Sinan Paşa camiinin taşları gibi, bir yapıyı ayakta tutmak içindir. ” dedi. Katılımcılara geniş akademik bilgiler sunan sayın Yalçın’ı katılımcılar beğenerek dinlediler. Çok dillilik-çok kültürlülük konularında Balkanların; özellikle Kosova’nın çok önemli bir örnek olduğunu ve bu özelliğinin akademik olarak araştırılmaya değer olduğunu; dolayısıyla, burada yaşayan akademisyenlerin bu alanda yapacakları çalışmaların dil bilimi üzerinde çok önemli katkılarının olacağını belirtti.
Katılımcıların da sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Alemdar Yalçın’a, konferans sonunda Yağcılar tarafından teşekkür plaketi sunuldu.
Kosovaport