2019 Jet Ski Balkan Kupası Şampiyonası, Kırcaali’de hızlı tekne yarışlarıyla başlayacak

2019 Jet Ski Balkan Kupası Şampiyonası 1.ön eleme turu Arda Nehri üzerindeki Su Aynası kanalında yapılacak. Turnuva, Su Sporları Festivali kapsamında düzenleniyor.

Balkan Şampiyonası, Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’in himayelerinde Bulgaristan Su Sporları Federasyonu ve Kırcaali Angel Petrov-Yoşkata Deniz Kulübü tarafından Kırcaali Belediyesi’nin desteği ile düzenleniyor.

Şimdiye kadar hızlı tekne yarışları için 42 yarışmacı başvurdu. En büyük atraksiyon, Su Aynası kanalında yapılacak saatte 180 km’den fazla hız yapan Royal Class F 500 tekne yarışı olacak. Bu sınıfta yarışan birçok uluslararası turnuvalarda dereceler elde eden, en başarılı Bulgar jet ski sporcusu Niksi lakabıyla bilinen Nikolay Surkov, Varna’dan Kirço Kirov ve Tutrakan ve Rusçuk’tan başka güçlü yarışmacılar da birincilik için mücadele edecekler. Gençler kategorisinde bir ay önce İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda derece elde eden Tutrakan’dan Viktor Lübenov da yarışlara katılacak.

Jet ski turları, 22-23 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Su Sporları Festivali’nin resmi açılışı 22 Haziran’da saat 19.00’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün karşısında Su Aynası kanalı kıyısında yapılacak. Açılışta Kırcaali Olden Beat Rock Grubu’nu sunacağı konserle birlikte eşsiz bir ses ve ışık gösterisi yapılacak. Zengin içerikli program sunulacak ve su atraksiyonları yapılacak. Final serisi yarışları ve ödül töreni aynı yerde 23 Haziran’da saat 10.00’dan sonra gerçekleştirilecek.

 

Kırcaalihaber.com

Read Previous

Kosova ve Türkiye Sağlık Bakanlıkları eylem planı imzaladı

Read Next

Google’ın aracı yeniden Batı Trakya sokaklarında

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *