2016 sezonunun açılışı Nico Rosberg’den

Formula 1 2016 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix’sini Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg kazandı.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Alman pilot, startla birlikte yerini Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen’e kaptırdı ancak pole pozisyonunun sahibi takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı geçerek ilk pitstoplara kadar üçüncü sırada yarışa devam etti.

Erken pitstop yaparak avantaj yakalayan Nico Rosberg, Ferrari’den Kimi Raikkonen’i geçerek ikinci sıraya yükseldi. İlerleyen turlarda Fernando Alonso’nun yaşadığı büyük kaza sonrası çıkan kırmızı bayraklardan sonra Vettel üzerinde baskısını arttıran Nico Rosberg, lastik avantajını çok iyi kullanarak liderliğe yükseldi ve rahat bir şekilde galibiyete ulaştı.

Yarışın son turlarına girilirken agresif bir hamle ile Sainz’a atak yapan Verstappen, takım arkadaşıyla temas yaşadıktan sonra spin attı ve yarışı onuncu tamamlayarak son puanın sahibi oldu.

Renault pilotlarından Jolyon Palmer sıralama turlarının ardından yarışta da tecrübeli takım arkadaşı Kevin Magnussen’in önünde yer almayı başardı.

Force India’dan Perez 13’üncü, McLaren-Honda’dan Button 14’üncü, Sauber’den Nasr 15’inci sırada yarışı tamamlarken, damalı bayrağı en son gören isim Manor’dan Wehrlein’in oldu.

turkiyef1

Read Previous

Resneli Niyazi Bey Konağı’nda edebiyat buluşması

Read Next

Obama tarihi ziyaret için Küba’da

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *