Müzakereler ABD’nin Üsküp rezidansında devam ediyor

Makedonya’daki siyasi krize son verilmesi yönünde yürütülen müzakareler bugün ABD’nin Üsküp rezidansında devam etti. Pırjino Anlaşmasını imzalayan siyasi parti temsilcileri arasındaki müzakareler daha önce AB rezidansında yapılıyordu.

Müzakarelerin başlamasından önce açıklama yapan VMRO-DPMNE milletvekili Antonio Miloşoski uzlaşmanın mümkün olduğunu ancak onun için siyasi iradenin gerektiğini söyledi.

Miloşoski, “sorunlar aşılmaz bir sorun olarak görünmüyor. Anacak görüşmelere egistlikten kaynaklanan kırmızı çizgilerle gelinmemesi gerekiyor” dedi.

Miloşoski, ayrıca bu haftanın önemli olduğunu belirterek “eğer uzlama sağlanmaz ise seçimlerin bu yıl yapılması için imkan kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Makedonya’daki siyasi krize son verilmesi yönünde yapılan müzakerelerde sadece Teknik Hükümette İçişleri Bakanı’nın yetkileri konusunda anlaşma sağlanamıyor.

Medya kısmında ise dört siyasi parti temsilcisinden oluşan bir komisyon kurulucak. Sözkonusu komisyon kampanya döneminde medyaları takip edecek ve gerektiğinde ceza verecek.

Read Previous

Kerry’den Fetullah Gülen açıklaması

Read Next

Gazze’li ressam destek için Erdoğan’ın portresini resmetti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *