Ankara’daki Katliama Batı Trakya Türkleri Sessiz Kalmıyor

Batı Trakya Türkleri Anavatanımız Türkiye’nin başkenti Ankara’da meydana gelen terör saldırısı neticesinde hayatını kaybeden ve yaralananların acısını paylaşıyor. Konuya ilişkin ilk açıklama merkezi İstanbul’da bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nden geldi. Batı Trakya’da ise yapılan katliamla ilgili ilk resmi açıklama İskeçe İli Söpa Mezunu Öğretmenler Derneği tarafından yapıldı. İskeçe müftüsü Ahmet Mete de sosyal medya hesabından terör olayını kınayan bir mesaj yayınladı.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Türkiye’deki Batı Trakyalıların çatı kuruluşu olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yaptığı açıklamada bu coğrafyada yüzyıllardır oynanan oyunları büyük Türk Milleti’nin kardeşlik bilinci ile bertaraf edeceği vurgusu yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Ankara’da Tren Garı Kavşağında art arda patlayan bombalar ile gerçekleştirilen terör eylemi ile katledilerek hayatını kaybeden 95 vatandaşımıza Allah’tan Rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve 246 yaralı vatandaşımıza da acil şifalar dileriz.

Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu Anadolu insanının kardeşlik bilinci ve özverili mücadelesi sonucu sağlam temellere oturtulmuş, ilelebet var olacak ve yaşatılacak bir yapıdır.

Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki bizim kardeşliğimizi bu tür elim terör olayları ile bozamayacaklar daha da perçinleyerek kaynaştıracaktır. Bu coğrafyada yüzyıllardır oynanan oyunları büyük Türk Milleti yine kardeşlik bilinci ile bertaraf edecek ve hemşerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşatılacaktır.”

Batı Trakya’dan ise ilk resmi tepki İskeçe ili Söpa Mezunu Öğretmenler Derneği tarafından geldi. Dernek tarafından basına gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İskeçe İli S.Ö.P.A. Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği’nden terör saldırısına kınama

Başkent Ankara’da Tren Garı önünde, 9 Ekim Cumartesi sabahı meydana gelen çirkin ve vahşi terör saldırısı bizleri derinden üzmüştür. Bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan gani gani rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Terörün ve şiddetin neresinden gelirse gelsin ve nerede olursa olsun her türüne karşı olduğumuzu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, bütünlük ve istikrarını bozmaya yönelik olan bu çirkin terör saldırısını İskeçe İli S.Ö.P.A. Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenleri olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Yüce Türk Milleti’ne sabırlar ve başsağlığı diliyoruz.

Yönetim Kurulu adına
Başkan – Nurettin KIYICI
G.Sekreter – İrfan KALFA”

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de sosyal medyadaki hesabından “T. C. Anavatanda vuku bulan patlamaları yapan insan müsveddelerini nefretle ve lanetle Allaha havale ediyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet dileriz” mesajını paylaşarak yapılan katliama sessiz kalmadı.

kaynak: milletgazetesi.gr

Read Previous

Nobel Ekonomi Ödülü İngiliz İktisatçı Deaton’a Verildi

Read Next

Araç Devrildi; 1 Ölü

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *