Slovakya Başbakanı Robert Fico, Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen seçim mitingine katılarak Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’e açık destek verdi.
Fico, Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirilen “Aleksandar Vuçiç – Birleşik Sırbistan” listesinin seçim mitinginde yaptığı konuşmaya Sırpça başladı.
İki hafta önce Belgrad’a gelemediği için üzüntü duyduğunu belirten Fico, o dönemde Vuçiç’e destek mesajı gönderdiğini, şimdi ise desteğini bizzat ifade etmek istediğini söyledi.
Sırbistan vatandaşlarına nasıl oy kullanmaları gerektiği konusunda ders vermek için gelmediğini ifade eden Fico, Vuçiç’i uzun yıllardır tanıdığını ve ülkenin kalkınmasına yönelik çalışmalarını desteklediğini belirtti.
Vuçiç’i Sırbistan’ın egemenliğini ve bağımsız karar alma hakkını savunduğu için desteklediğini söyleyen Slovakya Başbakanı, bazı uluslararası çevrelerin Sırbistan’a Avrupa Birliği üyeliği konusunda yeni şartlar getirdiğini savundu.
Konuşmasında Voyvodina’daki Slovak azınlığın durumuna da değinen Fico, Sırbistan yönetimine Slovak toplumuna yönelik yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Bölgede bir Slovak Evi açılacağını da duyurdu.
Kosova konusundaki tutumlarının değişmeyeceğini vurgulayan Fico, Slovakya’nın Sırbistan’ın yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.
Fico, konuşmasını Sırbistan ile dostluk ilişkilerine, barışın ve istikrarın korunmasının önemine dikkat çekerek tamamladı.












