Bosna Hersek’te 1992-1995’teki savaşta Sırp birliklerinin başkent Saraybosna’daki Markale pazar yeri yakınına düzenlediği havan topu saldırısında hayatını kaybeden 43 kişi, katliamın yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunmasıyla başlayan törende, devlet yetkilileri ve kurbanların yakınları, katliamın yaşandığı yere çiçek bıraktı.
Katliamda hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunarak, hikayeleri anlatıldı.
Kurbanların yakınları, 31 yıl önce kaybettikleri akrabaları için tören alanında dua etti.
Şehirde bulunan turistler de programa katılarak, kurbanlar için isimlerinin bulunduğu alanda dua etti ve çiçek bıraktı.
Şehrin farklı noktalarında yapılan anma etkinliklerinde ise pazar yeri katliamlarını ayrıntılı şekilde belgeleyen dokümanlar ve fotoğrafların yer aldığı sergiler de açıldı.
Anma törenine, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı ve Boşnak Üyesi Denis Becirovic, Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic’in yanı sıra kurban yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.











