Saraybosna Kantonu Hükümeti, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kantonal Polis Müdürlüğü’ne 220 yeni “polis memuru” kadrosunun istihdamı için onay verdi.
Yetkililer, son dönemde polis teşkilatının kapasitesinin güçlendirilmesine yoğun şekilde yatırım yapıldığını belirterek, Saraybosna Kantonu Polis Teşkilatı’nın Bosna-Hersek’te en donanımlı ve en hazır güvenlik birimlerinden biri haline geldiğini ifade etti.
Açıklamaya göre, son üç yılda 751 polis memuru ve 28 genç müfettiş göreve alındı. Bunlara ek olarak 158 adayın eğitim sürecinin son aşamasında olduğu, 132 adayın ise seçim sürecinde bulunduğu belirtildi. Yeni 220 alımla birlikte, teşkilata katılan yeni personel sayısının yaklaşık 1.000’e yaklaşacağı ifade edildi.
İçişleri Bakanı Admir Katica, bu adımın stratejik planlama ve polis teşkilatının güçlendirilmesine yönelik uzun vadeli bir sürecin parçası olduğunu söyledi.
Katica ayrıca, bu yıl ve gelecek yıl toplam 105 polis memurunun emekliye ayrılacağını, bu nedenle yeni alımların kadro açığını kapatmak açısından önemli olduğunu vurguladı. Hedeflerinin 2026 sonuna kadar yaklaşık 1.000 yeni polis memurunun sisteme dahil edilmesi olduğunu belirtti.
Aday seçim sürecine de değinen yetkililer, genel bilgi sınavlarının tamamen dijitalleştirildiğini ve güvenlik açısından korunduğunu açıkladı. Fiziksel yeterlilik testlerinde ise adayların BEEP testi, şınav, mekik ve durarak uzun atlama gibi branşlarda değerlendirildiği bildirildi.
Seçilen adaylar sağlık kontrolleri ve güvenlik soruşturmalarının ardından Polis Akademisi’nde beş aylık eğitime tabi tutuluyor. Tüm işe alım ve eğitim sürecinin ortalama 15 ay sürdüğü ifade edildi.











