Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Avrupa Birliği’nin Batı Balkanları yalnız bırakmaması gerektiğini belirterek, bunun Avrupa için büyük bir başarısızlık olacağını söyledi.
Rama, Tiran’da düzenlenen “AB Genişlemesi ve Arnavutluk’un Üyeliği İçin Stratejik Gündem” konulu konferansta konuştu.
Arnavutluk’un son 10 yılda önemli ilerleme kaydettiğini belirten Rama, ülkesinin AB’ye üyelik konusunda kararlı olduğunu ifade etti.
Rama, “Biz Arnavutların ve Arnavutluk’un büyük bir avantajı var. Çünkü hâlâ Avrupa Birliği’ni istiyoruz” dedi.
AB’nin Batı Balkanları yalnız bırakmaması gerektiğini vurgulayan Rama, “Eğer Avrupa Batı Balkanları yalnız bırakırsa, bu Avrupa için sıradan bir başarısızlık değil, en büyük başarısızlık olur” ifadelerini kullandı.
Konferansta konuşan Arnavutluk Meclis Başkanı Niko Peleshi de ülkesinin geleceği için tek planının AB üyeliği olduğunu belirterek, teknik müzakerelerin 2027 yılına kadar tamamlanmasının ulusal stratejik hedef olduğunu söyledi.
Tiran’da düzenlenen konferans 29 Eylül’e kadar devam edecek. Etkinliğe Arnavutluk kurumlarının yanı sıra Avrupa Parlamentosu ve diğer Avrupa ülkelerinin parlamentolarından temsilciler katılıyor.











