Plenković’ten Hırvatistan Milli Takımı’na Dünya Kupası öncesi destek

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, bu yaz Kanada, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek FIFA Dünya Kupası öncesinde Hırvatistan milli futbol takımına destek mesajı verdi.

Rijeka’da oyuncularla bir araya gelen Plenković, teknik direktör Zlatko Dalić ve Hırvat Futbol Federasyonu yönetimine başarılar dileyerek milli takımın performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan, takımın 2018 Dünya Kupası’nda kazandığı gümüş madalyayı ve 2022’de elde ettiği bronz madalyayı hatırlatarak, “Bu jenerasyonun önünde kaliteyi, birlikteliği ve kazanma karakterini bir kez daha kanıtlama fırsatı var” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Plenković, hükümet ve Hırvat halkının milli takımın yanında olduğunu vurguladı. Ayrıca futbol federasyonu ile iş birliği sayesinde Hırvat futbol kampının da yakında tamamlanacağını belirterek sporun ülke için önemine dikkat çekti.

Plenković, açıklamasının sonunda takıma Dünya Kupası’nda başarılar diledi.

Hırvatistan, turnuvada L Grubu’nda yer alacak ve grup aşamasında İngiltere, Gana ve Panama ile karşılaşacak.

Read Previous

Kalkandelen’de birinci sınıfa başlayacak öğrencilere 100 euro destek

Read Next

Üsküp’teki aquapark bu yaz da kapalı kalacak