
Resmi olmayan kaynaklar, dün ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile görüşen siyasi parti liderlerinin medya reformları konusunda anlaşmaya çok yakın olduklarını bildiriyor.
Sağlanan uzlaşmaya göre Makedonya Radyo Televizyonu baş ve sorumlu yazarı muhalefetten olacak. Muhalefete yakın kaynaklar, ayrıca, medyanın çalışmalarını kontrol edecek ve gerektiğinde ceza uygulayacak yeni bir kurum kurulacağını vurguluyor.
Erken seçimler konusunda ise iki tarih ön plana çıkıyor. Kasım ayı yada muhtemelen gelecek yıl Mart-Nisan ayında. Seçim tarihi mutabakat sağlanan noktaların uygulanıp uygulanmadığı ve seçim koşullarının yaratılıp yaratılmadığına bağlı olacak.
Siyasi partiler arasındaki görüşmeler bugün öğleden sonra devam edecek.
2 Comments
I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.
There is definately a lot to find out about this subject. I like all the points you made