Makedonya’dan Bulgaristan sınırına yeni ekspres yol

Kuzey Makedonya’da Radoviş’ten Bulgaristan sınırına kadar uzanması planlanan yeni ekspres yol için proje hazırlık süreci başlatıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanı Aleksandar Nikoloski, Radoviş ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Radoviş–Strumitsa–Novo Selo güzergahından Bulgaristan sınırına ulaşacak ekspres yolun tüm proje belgelerini hazırlayacak şirketin seçilmesi için ihale sürecinin başlatıldığını bildirdi.

Nikoloski, seçilecek şirketin ön proje belgelerinin yanı sıra çevresel ve sosyal etki çalışmalarını ve fizibilite etüdünü hazırlayacağını belirtti. Tekliflerin sunulması için son tarihin 8 Ekim olduğunu kaydetti.

Şirketin seçilmesinin ardından gerekli çalışmaların 6 ila 9 ay içerisinde tamamlanması, daha sonra ise yolun yapımı için ihaleye çıkılması planlanıyor.

Projenin Devlet Yolları Kamu İşletmesinin kendi kaynaklarıyla finanse edilmesinin planlandığını belirten Nikoloski, sürecin sorunsuz ilerlemesi halinde gelecek sonbaharda sahadaki inşaat çalışmalarının başlayabileceğini ifade etti.

Nikoloski ayrıca yolun yalnızca Strumitsa’ya kadar değil, Novo Selo üzerinden Bulgaristan sınırına kadar uzanacağını vurguladı.

Read Previous

Atina’da dün patlama sonucu yıkılan binada hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi

Read Next

Makedonya’da 15 yaşından küçük çocuğa tecavüz şüphesiyle 62 yaşındaki kişi gözaltına alındı