Makedonya’da Batı Nil virüsü alarmı: İlk kez ölü kuşta da tespit edildi

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Sasho Klekovski, Gıda ve Veterinerlik Ajansının Üsküp’te ölü bir kuşta Batı Nil virüsünü tespit ettiğini açıkladı.

Ülkede Batı Nil ateşi vakalarının sayısı 43’e yükselirken, bunların 40’ı kesin olarak doğrulandı. Üç hastada ise hastalık tek testle doğrulandı.

Klekovski, hastalığın Üsküp’ün Merkez ve Çair belediyelerinde yaşayan kişilerde de tespit edildiğini belirtti.

Klekovski, “Önceki duruma göre yeni olan, Merkez ve Çair’de ilk vakaların görülmesi. Kuşlar üzerinde de kontrol çalışmaları sürüyor ve Üsküp’te Batı Nil ateşi pozitif çıkan ilk ölü kuş bulundu. Bu, bir karga” dedi.

Bakan, vatandaşlara ölü kuşları yetkililere bildirdikleri için teşekkür ederek bu bildirimlerin riskli bölgelerin daha iyi takip edilmesine ve belirlenmesine katkı sağladığını söyledi.

Ölü kuşların Gıda ve Veterinerlik Ajansı tarafından toplandığı, yapılan testler ve kuşların bulunduğu bölgelerin belirlenmesinin Batı Nil ateşinin yayılma riskinin değerlendirilmesi ve kontrol edilmesine yardımcı olduğu bildirildi.

Read Previous

Arnavutluk’ta 24 saatte 20 yangın çıktı: 9 yangın devam ediyor

Read Next

Üsküp’te resmi araçlar GPS ile takip edilecek: Amaç tasarruf ve usulsüzlükleri önlemek