Makedon akademisyenler Arnavut Platformuna karşı çıktı

Bugün Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi’nde(MANU) Makedon akademisyenlerinin gerçekleştirdiği toplantıda Arnavut Platformuna karşı çıkıldı.

Toplantıda konuşan akademisyen Macunkov, Arnavut partilerinin platformunun reddi için MANU’ya çağrıda bulunarak, Arnavut platformunun Makedonların duygularını incittiğini ve bundan ötürü Arnavutların Makedonlardan özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Macunkov, Arnavut Platformunun, Makedonya topraklarının bölünmesi konusunda bir tehdit olduğunu ve MANU’nun buna karşı durması zorunda olduğunu, devlet isminin değişmesi mümkün olmadığını ve Makedonya’nın anadilinin tek bir tane olduğunu ve onun Makedonca olduğunu vurguladı.

Read Previous

‘Yunan adalarına 200 bin sığınmacı gelebilir’

Read Next

Sancak’tan Türkiye’ye “Evet” desteği

2 Comments

  • I really like reading through a post that can make men and women think. Also, thank you for allowing me to comment!

  • Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *