Kuzey Makedonya’da 20’ye Yakın Yangın Kontrol Altına Alındı, Gostivar’da Su Hâlâ İçilemez

Kuzey Makedonya Kriz Yönetimi Ana Karargâhı Başkanı ve Koruma ve Kurtarma Direktörlüğü Müdürü Stojançe Angelov, ülke genelinde açık alanda yaklaşık 20 yangının kaydedildiğini açıkladı. Yangınların büyük kısmının söndürüldüğünü, geri kalanların ise kontrol altına alındığını belirtti.

Angelov’a göre, Struga Belediyesi sınırları içinde çıkan ve uzak mesafelerden dahi görülebilen yangın da kontrol altına alındı. Bu bölgede iki ayrı yangının çıktığını belirten Angelov, bunlardan birinin tamamen söndürüldüğünü, diğerinin ise lokalize edildiğini ve kısa süre içinde tamamen kontrol altına alınmasının beklendiğini ifade etti.

Gün boyunca yangın söndürme uçakları “Air Tractor”ların kullanılmasına gerek duyulmadığını vurgulayan Angelov, sahadaki durumun mevcut ekiplerle başarıyla yönetildiğini söyledi.

Gostivar’daki su durumuna da değinen Angelov, suyun hâlâ içilebilir olmadığını belirtti. Bunun nedeninin, Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından analiz edilen bazı numunelerde hâlâ bakteri tespit edilmesi olduğunu açıkladı.

“Su şu an yalnızca teknik amaçlarla kullanılabilir. Aşırı klorlama süreci devam ediyor ve kısa süre içinde suyun güvenli ve içilebilir olarak ilan edilmesini bekliyoruz” dedi.

Read Previous

Kosova’da Yeni Toplu Mezar Şüphesi: Zubin Potok’ta Yeni Lokasyon Tespit Edildi

Read Next

Saraybosna’da “Bosna’dan Filistin’e Kalpten” Yardım Pazarı Düzenlendi