Kosova hükümeti, Akdeniz Oyunları Priştine 2030 kapsamında Arnavutluk ile yapılan anlaşmaların onaylanmasına yönelik yasa tasarısını kabul etti.
Kosova Başbakanı Albin Kurti, söz konusu anlaşmaların amacının oyunların başarılı şekilde organize edilmesini sağlamak olduğunu belirtti.
Kurti, iki ülke arasındaki işbirliğinin bu büyük projenin hayata geçirilmesinde kilit rol oynadığını vurgulayarak, “Bu anlaşma, Kosova’nın ev sahibi ülke olarak, Arnavutluk’un ise Dıraç’ta yelken yarışlarının organizasyonunda partner olarak yer aldığı açık bir işbirliği çerçevesi sunmaktadır” dedi.
Bu işbirliği sayesinde ev sahibi şehir sözleşmesinden doğan yükümlülüklerin ve uluslararası belgelerin eksiksiz şekilde yerine getirileceğini ifade eden Kurti, projenin Kosova’nın uluslararası görünürlüğünü artırmak ve spor ile ekonomi alanlarında gelişim sağlamak açısından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.
Kurti, girişimin aynı zamanda iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini güçlendirdiğini ve Kosova’nın uluslararası alandaki tanınırlığını artıracağını sözlerine ekledi.











