Kosova hükümetinden üç yeni karar

Kosova’da görevdeki hükümet, elektronik ortamda gerçekleştirdiği toplantıda su temini, eğitim ve teknoloji alanlarını kapsayan üç önemli karar aldı.

Hükümet, Leposaviç Belediyesi’ne içme suyu sağlanması amacıyla, Kosova Orman Ajansı tarafından yönetilen bazı taşınmazların Mitrovica Bölgesel Su Şirketi’ne (KRU “Mitrovica”) uzun süreli ve ücretsiz kullanımına verilmesini kararlaştırdı.

Alınan kararın, Leposaviç’te içme suyu tedarikinin güvence altına alınmasına yönelik projenin hayata geçirilmesini amaçladığı belirtildi.

Toplantıda ayrıca, Preşova, Bujanovc ve Medvegyalı’daki Arnavut öğrencilerin 2025/2026 eğitim yılında Arnavutça ders kitaplarına erişimi için 255 bin 153 euro kaynak ayrıldı.

Kosova hükümeti, inovasyon ve teknoloji alanını desteklemek amacıyla da 40 bin euro finansman kararı aldı. Söz konusu kaynak, inovasyon, teknoloji, girişimcilik ve dijital dönüşüm alanlarında uluslararası nitelikte etkinliklerin düzenlenmesi için kullanılacak.

Bu kapsamda 20 bin euro FLOSSK’ya, 20 bin euro ise Innovation Centre Kosovo’ya aktarılacak.

Hükümet, bu desteklerin Kosova’nın uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamayı ve ülkenin yerel inovasyon ekosistemini güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Read Previous

Üsküp’te Şuto Orizari’ye yıllar sonra yol yenileme çalışması başladı

Read Next

Arnavutluk’ta protestolar turizmi vurdu: 97 bin ziyaretçi kaybedildi