Aleksandar Janev, Kamu Güvenliği Bürosu Müdürü olarak Koçana’daki İçişleri Birimi’nde (OVR) incelemelerde bulundu. Janev, bir kişinin polis karakolundan kaçmasının ciddi bir olay olduğunu ve vatandaşların polise olan güvenini zedelediğini belirtti.
Janev, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olayın tüm detaylarını yerinde incelemek amacıyla ekibiyle birlikte Koçani’ye gittiğini duyurdu. Kaçan kişinin polis tarafından bilinen biri olduğunu ifade ederek, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini vurguladı.
Bu tür olayların kabul edilemez olduğunu söyleyen Janev, kasıtlı davranış, yardım, örtbas etme veya görev ihmali tespit edilmesi halinde tüm sorumlular hakkında işlem yapılacağını belirtti.
Ayrıca, İç Kontrol Dairesi’nin BJB’ye bağlı diğer birimlerin desteğiyle olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü açıkladı. Kusuru veya sorumluluğu tespit edilen herkesin cezalandırılacağını ifade eden Janev, sürecin profesyonel ve tarafsız şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.
Janev, benzer olayların tekrar yaşanmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, bu tür durumların çoğunluğu oluşturan profesyonel polislerin çalışmalarını gölgelediğini söyledi.
Son olarak, denetimlerin sürdüğünü ve yasayı ihlal eden, görevini kötüye kullanan ya da ihmali bulunan herkesin hesap vereceğini belirten Janev, “Yasa herkes için eşit uygulanmalıdır. Suçlular bulunacak ve yasa dışı eylemlere katkı sağlayan hiç kimse sorumluluktan kaçamayacaktır” mesajını verdi.











