Japonya’dan Bosna Hersek’in sağlık sektörüne 173 bin avroluk destek

Japonya hükümeti, Bosna Hersek’teki sağlık kuruluşlarına röntgen ve ultrason cihazlarının temini için toplam 173 bin 634 avro hibe desteği sağladı. Yeni cihazlarla yılda binlerce ilave muayene ve teşhis işleminin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Japonya’nın Bosna Hersek Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, hibe sözleşmeleri Japonya’nın Bosna Hersek Büyükelçisi Toshihiro Aiki ile destekten yararlanacak sağlık kuruluşlarının yöneticileri Miroslav Stikić ve Vanesa Dujso-Radaslić tarafından Japonya Büyükelçiliği rezidansında imzalandı.

Rudo’ya 85 bin avroluk röntgen cihazı

Rudo’daki “Dr Stojana i Ljubica” Sağlık Merkezi’ne yeni bir röntgen cihazının satın alınması için 85 bin 488 avro hibe tahsis edildi.

Yeni cihaz sayesinde sağlık merkezinde yılda 1.000’den fazla röntgen muayenesinin gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Saraybosna’ya 88 bin avroluk ultrason cihazları

Saraybosna Kantonu Kadın ve Anne Sağlığı Koruma Enstitüsü’ne ise ultrason cihazlarının satın alınması amacıyla 88 bin 146 avro destek sağlandı.

Yeni cihazlarla yılda yaklaşık 7 bin 500 ilave tanısal muayenenin gerçekleştirilebileceği bildirildi.

Japonya Büyükelçiliği, cihazların hastaların muayenelere daha hızlı erişmesine ve daha hassas teşhislerin konulmasına katkı sağlamasının beklendiğini belirtti.

Japonya’dan 30 yılda 22 milyon avronun üzerinde destek

Japonya hükümeti, 1996 yılından bu yana “Temel İnsan Güvenliği Projeleri Hibe Yardımı” (GGP) programı aracılığıyla Bosna Hersek’te sağlık, eğitim ve diğer önemli sektörlere destek sağlıyor.

Açıklamaya göre Japonya, son 30 yılda Bosna Hersek’e 22 milyon avronun üzerinde karşılıksız mali destek sağladı.

Read Previous

Hırvatistan’da öğrencilerin yüzde 20’sinde ciddi depresif belirtiler görülüyor

Read Next

Makedonya’da mal varlığını bildirmeyen belediye yöneticileri hakkında 285 işlem başlatıldı