Hırvatistan’daki yangında 106 araç ve 28 ev tamamen yandı

Hırvatistan’ın Omiš ve Lokva Rogoznica bölgelerinde 14 Ağustos gecesi çıkan büyük yangında 106 araç, 28 ev ve çok sayıda iş yeri ile yapı tamamen yandı.

Split-Dalmaçya Bölgesi Valisi Blaženko Boban, pazartesi günü yaptığı açıklamada yangının yol açtığı hasara ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Boban, tamamen yanan yapılar arasında 7 ticari bina, 3 restoran ve kafe ile evlere ait 6 ek yapının bulunduğunu belirtti. Ayrıca kıyıya çıkarılmış 45 teknenin de tamamen yandığını açıkladı.

Yangında 43 ev, 20 araç ve 9 teknenin ise kısmen zarar gördüğü bildirildi. Tarım alanlarında oluşan hasarın henüz tespit edilmediği belirtildi.

Omiš Belediyesi’nin hasar raporlarını tamamlamasının ardından bölge için doğal afet ilan edilmesi talebinin Sivil Koruma Karargahı’na iletileceği açıklandı.

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković’in de yangından zarar gören bölgelerin ve yapıların yeniden düzenlenmesine ve zararların karşılanmasına hükümet olarak destek vereceklerini söylediği aktarıldı.

Büyük yangın, perşembe akşamı Omiš çevresinde etkili olmuştu. Hırvatistan Sağlık Bakanlığı’nın cuma günü açıkladığı verilere göre 42 kişi sağlık ekiplerine başvurdu, 14 kişi hastaneye kaldırıldı ve bunlardan 7’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Hırvatistan Kızılhaçı ise Split, Omiš ve Makarska’da yaklaşık 2 bin 400 kişinin yangın nedeniyle geçici olarak barındırıldığını açıkladı.

Read Previous

Makedonya Ordu Günü’nü 10 top atışıyla kutlayacak

Read Next

Makedonya’da Batı Nil virüsü vakaları 35’e yükseldi