Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanović, Gospić’teki tehlikeli atık protestosuna destek verdi

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, cumartesi günü Zagreb’de Gospić’teki tehlikeli atık sorununa dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek “Lika için yürü, Hırvatistan için yürü” sloganlı protestoya destek verdi.

Milanović, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, doğanın, çevrenin ve insan sağlığının korunmasının Hırvatistan Anayasası tarafından güvence altına alınan temel değerlerden biri olduğunu belirtti.

Devlet kurumlarının Gospić’teki tehlikeli atıkların yasa dışı şekilde depolanması konusunda gerekli adımları atmadığını savunan Milanović, doğanın ve insan sağlığının korunmasını amaçlayan her türlü barışçıl gösterinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Milanović, bölgedeki soruna iki yıldan uzun süredir bireyler ve sivil toplum kuruluşları tarafından dikkat çekildiğini belirterek, Gospić ve Lika bölgesinde yaşayanların bugüne kadar yanıtlanmayan sorulara cevap isteme hakkı olduğunu ifade etti.

Zagreb’deki protestoyu, yetkili kurumlara tehlikeli atık sorununu daha hızlı ve etkili şekilde çözmeleri yönünde bir çağrı olarak değerlendiren Milanović, aynı zamanda tehlikeli atıkların ülkeye getirilmesine ve yasa dışı şekilde depolanmasına izin veren kişilerin sorumluluğunun belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Milanović, “Doğanın, çevrenin ve insan sağlığının korunmasını ve yasaların ihlal edilmesinden sorumlu olanların hesap vermesini isteyen bu protesto benim desteğimi alıyor. Çünkü bu talep, Hırvatistan’ın anayasal düzeninin temel değerlerinin korunmasını istiyor ve bu değerleri korumak benim de görevim” ifadelerini kullandı.

Read Previous

Bosna Hersek’te insan ticareti davasında 18 yıllık ceza 15 yıla indirildi

Read Next

Kosova, Dublin’deki AB toplantısında üyelik hedefini gündeme getirecek