Filipçe: Otokratlar düşüyor, Orban’dan sonra sırada Vucic ve Mickoski var

Kuzey Makedonya’daki SDSM lideri Venko Filipçe, düzenlediği basın toplantısında Macaristan’daki seçim sonucunu “demokrasinin otoriterliğe karşı zaferi” olarak değerlendirdi.

Filipçe, Macaristan’da yaşanan değişimin sadece bir ülkeyi değil tüm bölgeyi etkilediğini belirterek, bunun otoriter yönetimlerin sona erdiğine dair güçlü bir mesaj olduğunu söyledi.

Açıklamasında Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’ın uzun süredir sürdürdüğü politikaları eleştiren Filipçe, bölgenin Avrupa’ya ait olduğunu ve Rusya etkisinden uzaklaşması gerektiğini ifade etti.

Filipçe ayrıca Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ve Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski’ye de atıfta bulunarak, bölgedeki siyasi dengelerin değişeceğini savundu.

SDSM lideri, Macaristan’daki siyasi değişimin Kuzey Makedonya’daki geçmiş siyasi ve ekonomik ilişkilerin de yeniden incelenmesi gerektiğini gösterdiğini belirtti. Tüm iş bağlantılarının ve anlaşmaların şeffaf biçimde araştırılması çağrısında bulundu.

Filipçe, SDSM’nin tüm bu süreçlerin takipçisi olacağını ve “gerçek, adalet ve hesap verebilirlik” döneminin başlayacağını ifade etti.

Read Previous

Plenković Mostar’da: Hırvatların eşitliği ve AB süreci öncelik

Read Next

YTB Başkanı Turus: Batı Trakya Türklerinin iradesi yok sayılamaz