FFM Başkanı Omeragić: “Bölge federasyonlarıyla iş birliğimiz mükemmel”

Makedonya Futbol Federasyonu (FFM), medya temsilcileriyle bir brifing düzenledi. Toplantıya FFM Başkanı Masar Omeragić, A Milli Takım Teknik Direktörü Goce Sedloski, genç milli takımlar teknik direktörü Gjorgji Hristov ve hakem atama komiseri Josip Barton katıldı.

FFM Başkanı Omeragić, kulüp ve milli takım futbolu, altyapı projeleri ve müsabakaların bütünlüğünün korunmasına ilişkin güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Balkan ülkelerinin futbol federasyonlarıyla iş birliğine değinen Omeragić, ilişkilerin tüm düzeylerde çok iyi olduğunu belirtti.

“Bölgedeki tüm federasyonlarla mükemmel iş birliğimiz var. Genç milli takımlar arasında hazırlık maçları düzenlenmesi, teknik kadro değişimi ve gerekli tüm alanlarda birlikte çalışıyoruz. Her zaman daha iyisi olabilir, ancak açık konuşmak gerekirse bölgedeki herkesle iş birliğimizden son derece memnunum” dedi.

Bölgesel nitelikte yeni turnuva veya organizasyon ihtimali hakkında ise Omeragić, şu anda yeni bir girişimin gündemde olmadığını ifade etti. Mevcut takvimlerin yoğun olduğunu vurgulayan Omeragić, özellikle genç kategorilerde uzun vadeli gelişim için antrenman sürecine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

29 Mayıs ve 1 Haziran’da Saraybosna’da oynanan hazırlık maçlarına da değinen Omeragić, futbolun birleştirici gücüne dikkat çekti.

“Futbol, din, millet fark etmeksizin insanları bir araya getiren bir spordur. Saraybosna’da ve İstanbul’da çok iyi karşılandık. Aynı şekilde karşılık verebilmeyi umuyoruz. Bölgedeki tüm milli takımlarla çok iyi ilişkilerimiz var ve mümkün oldukça hazırlık maçları düzenlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezonu da değerlendiren Omeragić, ligin zorluklara rağmen başarılı şekilde tamamlandığını söyledi. VAR sisteminin hakem kararlarında yüksek doğruluk sağladığını belirten Omeragić, yeni sezonda dört devreli lig sistemine geçileceğini ve reformların kısa sürede hayata geçirildiğini dile getirdi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Sedloski ise milli takımın durumu ve yerli oyunculara verilen fırsatlar hakkında konuştu.

“Makedonya liginden daha fazla oyuncuya şans verdik ve hepsi bu fırsatı değerlendirdi. Genç milli takımdan yeni isimlerin A takıma katılmasını bekliyoruz. Türkiye karşısında alınan mağlubiyete rağmen takım içindeki atmosfer iyi. Olumsuzlukları geride bırakmalı ve daha iyi günlere odaklanmalıyız” dedi.

Read Previous

Begaj: “Bölgesel iş birliği somut sonuçlar üretmeli”

Read Next

Milatović: “Karadağ 2028’e kadar AB’nin 28. üyesi olmaya hazır”