
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ortaya çıktığı Çin’in Hubey eyaletindeki Vuhan kentinde karantina kaldırıldı.
The Global Times’ta yer alan habere göre, Vuhan kentinde 76 gündür uygulanan karantina sona erdi.
Yetkililer, 11 milyon nüfuslu Vuhan’da yaşayanların kentten izin almadan çıkabileceklerini açıkladı.
Kısıtlamaların tamamen kaldırılmadığını ifade eden yetkililer, okulların henüz açılmayacağını, bununla ilgili kararın daha sonra verileceğini belirtti.
Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, ülkedeki Kovid-19 vakalarının sayılmaya başlandığı ocak ayından bu yana bugün ilk defa hiçbir ölümün yaşanmadığı bildirilmişti.
Komisyon ayrıca 32 yeni Kovid-19 vakasıyla toplam sayının 81 bin 740’a yükseldiğini, 89 kişinin daha tedavi edildiğini açıklamıştı.
Kovid-19’un yayıldığı ülke olan Çin’de salgın büyük oranda kontrol altına alınmıştı.
AA
2 Comments
I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will
I very delighted to find this internet site on bing, just what I was searching for as well saved to fav