Bulgaristan, yetersiz önlemler nedeniyle ölümlü trafik kazalar konusunda lider

Sayıştay’ın 1 Ocak 2021-30 Haziran 2025 dönemini kapsayan denetimi sonucunda hazırladığı rapora göre, ülkemiz, trafik kazalarında önde gelen ülkeler arasında yer alsa da, trafik kazalarını azaltmak için alınan önlemler yetersiz ve eksik kalıyor.

Raporda, İçişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde yol güvenliğini iyileştirmek için oluşturulan özel fonda yarım milyar leva biriktiği, ancak bakanlıktaki idari ve organizasyonel zayıflıklar nedeniyle fonun büyük bir kısmının harcanmadığına dikkat çekiliyor.

“Trafik kazalarının önlenmesi ve trafik kazası mağdurlarının sayısının azaltılması için ayrılan kaynak, trafik polis merkezlerinin sürekli onarımına, resmi kıyafet ve kırtasiye malzemelerinin satın alınmasına, seminerlere ve “Yılın Trafik Polisi” gibi yarışmalara yönlendirildiğini belirten Sayıştay raporunda, aynı zamanda, son yıllarda kaza sayısının sürekli olarak artığına ve özellikle ağır yaralı sayısının da artığına dikkat çekiliyor.

 Bu arada İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev, “Karayolu Güvenliği” Fonu kapsamındaki harcamaların, bundan böyle yalnızca trafik kazalarında can kaybını ve yaralanmaları azaltma önceliği bağlamında trafik durumunu iyileştirmeye doğrudan yönelik faaliyetler için yapılması talimatını verdi.





bnr

Read Previous

Şekerinska: NATO’nun Kosova’ya olan bağlılığı sarsılmaz

Read Next

Croatia Airlines uçağının pistten çıkmasında hava şartları etkili değilmiş