Kuzey Makedonya Devlet Seçim Komisyonu (DSK), Brvenitsa Belediyesi’nde 18 Ekim’de yapılacak erken belediye başkanlığı seçiminin düzenlenmesine ilişkin karar ve talimatları oy birliğiyle kabul etti.
Seçimlerin organize edilmesi ve yürütülmesi için 21,1 milyon denar, yani yaklaşık 343 bin euro bütçe ayrıldı.
Bu miktarın 3 milyon denarı, yaklaşık 48,8 bin euro, medya kuruluşlarında ücretli siyasi reklamlar için kullanılacak. Geri kalan bütçe ise seçim sürecinin yürütülmesiyle ilgili diğer giderlere ayrılacak.
DSK ayrıca yıllık planında değişiklikler yaparak Brvenitsa İlçe Seçim Komisyonu, Kalkandelen bölge ofisi ve bilgi teknolojileri mühendislerinin görevlendirilmesi için gerekli kaynakları da onayladı.
Brvenitsa İlçe Seçim Komisyonu üyelerinin, 18 Ekim’deki seçimin yürütülmesiyle ilgili zorunlu eğitimden geçirileceği bildirildi.











