Sergej Barbarez, Bosna Hersek’in Kuzey Makedonya ile Saraybosna’da oynadığı ve 0-0 sona eren hazırlık maçının ardından takımın Dünya Kupası için net bir plan doğrultusunda ilerlediğini söyledi.
Asim Ferhatović Hase Stadyumu’ndaki karşılaşmanın oyuncuları ve taktik varyasyonları denemek açısından önemli bir test olduğunu belirten Barbarez, “Tipik bir hazırlık maçıydı. Birçok şeyi denemek istedik. Dünya Kupası için bir planımız var ve adım adım ilerliyoruz” dedi.
Karşılaşmada Bosna Hersek iki önemli gol fırsatı yakalarken, konuk ekip de bir net pozisyonla tehlike yarattı.
Mücadele öncesinde yaşanan sakatlık ise teknik heyetin canını sıktı. Kaleci Osman Hadžikić ısınma sırasında sakatlanırken, durumunun yapılacak detaylı kontroller sonrası netleşeceği açıklandı.
Barbarez, sakatlıktan dönen ya da ilk kez milli formayı giyen oyuncular için anlayışlı olunması gerektiğini vurguladı.
İkinci yarıdaki performansıyla öne çıkan Amir Hadžiahmetović’i de öven Barbarez, özellikle pas oyunu ve koşu katkısına dikkat çekti. Genç ve debut yapan oyuncuların dolu tribünler önünde baskı yaşamasının normal olduğunu ifade etti.
“Eğer kazanamıyorsan, kaybetme” diyen Barbarez, oyuncuların mücadelelerinden memnun olduğunu dile getirdi.
Deneyimli isimlerden Edin Džeko’nun dinlendirildiğini belirten teknik direktör, Toni Šunjić’in de takıma katılmasının beklendiğini söyledi.
Bosna Hersek Milli Takımı, bir sonraki hazırlık maçında Panama ile karşılaşacak. Bu mücadele, Dünya Kupası öncesi son prova niteliği taşıyacak.












