Bosna Hersek, Dünya Kupası öncesi son hazırlık maçında Panama ile berabere kaldı

Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı, ABD’nin St. Louis kentinde oynanan hazırlık maçında Panama ile 1-1 berabere kaldı.

Bu karşılaşma, teknik direktör Sergej Barbarez yönetimindeki ekibin Dünya Kupası öncesindeki son hazırlık maçı oldu. Bosna-Hersek daha önce Koševo’da Kuzey Makedonya ile 0-0 berabere kalmıştı.

Yaklaşık 20 bin Bosna-Hersek taraftarının doldurduğu Energizer Park’ta oynanan maçta “Zmajevi” (Ejderhalar), etkili bir başlangıç yaptı ve 23. dakikada öne geçti. Sağ kanattan Amar Dedić’in yaptığı etkili ortada Nikola Katić kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı.

Ancak ilk yarının son bölümünde Panama oyuna ortak oldu. 45+3. dakikada Ramos, yaşanan karambolde topu ağlara göndererek skora dengeyi getirdi.

İkinci yarıda Bosna-Hersek savunması zaman zaman zor anlar yaşadı. 50. dakikada Fajardo’nun golü ofsayt nedeniyle iptal edilirken, 57. dakikada Rodriguez’in pozisyonu dışarı gitti.

Teknik direktör Barbarez, plan doğrultusunda 62. dakikada birçok oyuncu değişikliğine giderek kadroyu yeniledi. Bu değişikliklerin ardından oyunun temposu düşse de Bosna-Hersek galibiyeti kaçıran taraf oldu. 77. dakikada Amer Memić’in şutu direkten döndü.

89. dakikada Alajbegović’in uzak mesafeden şutunu kaleci Mosquera kurtardı ve maç 1-1 sona erdi.

Bosna-Hersek Milli Takımı, bu maçın ardından Toronto’ya geçerek Dünya Kupası’ndaki ilk maçına hazırlanacak. Zmajevi, 12 Haziran’da ev sahibi Kanada ile karşılaşacak.

    Sonuç:
    Bosna-Hersek – Panama 1-1
    Goller: Katić (23’) / Ramos (45+3’)

    Read Previous

    Yunanistan’da halkın çoğunluğu yargının bağımsız olduğuna inanmıyor