Balkan ülkelerinde sıcak hava dalgası etkisini artırıyor

Avrupa’nın büyük bölümünü etkisi altına alan sıcak hava dalgası, Balkan ülkelerinde de yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bölge başkentleri Üsküp, Priştine ve Tiran’da günlük hayat, yüksek sıcaklıklar nedeniyle yavaşlamış durumda.

Yetkili kurumlar, vatandaşlara günün en sıcak saatlerinde güneş altında uzun süre kalmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Sağlık kurumları özellikle kronik hastalığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar için ek önlemler alınması gerektiğini vurgularken; bol sıvı tüketilmesi ve açık alandaki fiziksel aktivitelerin sınırlandırılması çağrısı yaptı.

Bölgedeki sıcaklıkların yer yer 40 dereceye kadar ulaştığı bildirildi. Uzmanlar, sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürebileceği uyarısında bulunuyor.

Read Previous

Mickoski: Gerekirse fatura fatura, ürün ürün inceleyeceğiz

Read Next

UÇK eski liderleri için Hırvatistan’da protesto çağrısı