Arnavutluk askerleri “Cambrian Patrol 2026” için Kosova’da eğitim aldı

Arnavutluk Kara Kuvvetleri Güney Piyade Alayı personeli, dünyanın en zorlu askeri devriye yarışmalarından biri olarak kabul edilen “Cambrian Patrol 2026” için hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlıkların bir bölümü Kosova’da gerçekleştirildi.

Arnavutluk Kara Kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre eğitimler, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) personeli ve İngiliz askeri personelinin katılımıyla düzenlendi.

Ortak eğitimlerde kuvvetler arasındaki birlikte çalışabilirliğin geliştirilmesi, mesleki deneyimlerin paylaşılması ve askerlerin yarışmada karşılaşabilecekleri senaryolara hazırlanması hedeflendi.

Eğitimlerde ayrıca askerlerin mesleki ve taktik becerilerinin geliştirilmesine, fiziksel dayanıklılıklarının ve zorlu koşullar altında görev yapabilme yeteneklerinin artırılmasına ağırlık verildi.

Geçen yıl Arnavutluk bronz, Kosova gümüş madalya kazandı

“Cambrian Patrol”, uluslararası alandaki en zorlu askeri devriye yarışmalarından biri olarak gösteriliyor.

Yarışmanın 2025 yılındaki organizasyonuna Arnavutluk ve Kosova ekipleri de katılmıştı. Arnavutluk Piyade Alayı ekibi bronz madalya kazanırken, Kosova Güvenlik Gücü ekibi gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Yarışma ekim ayında İngiltere’de yapılacak

“Cambrian Patrol 2026” yarışmasının 2-13 Ekim tarihleri arasında Birleşik Krallık’ta düzenlenmesi planlanıyor.

Kosova’da gerçekleştirilen eğitimlerin Arnavutluk ekibinin yarışma öncesindeki önemli hazırlık aşamalarından biri olduğu belirtildi.

Yarışmada ekip çalışması, taktik beceriler, fiziksel dayanıklılık ve zihinsel direnç değerlendirmedeki temel unsurlar arasında yer alıyor.

Read Previous

Arnavutluk’ta ortalama brüt maaş 1.000 avroya ulaştı

Read Next

Hırvatistan’da işsiz sayısı yıllık bazda yüzde 16,3 azaldı