Priştine’de bağımsızlık resepsiyonu verildi

Kosova’nın 12. bağımsızlık yıldönümü Priştine’de görkemli resepsiyonla kutlandı.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi himayesinde düzenlenen resepsiyona, Meclis Başkanı Vjosa Osmani, Başbakan Albin Kurti, Bakanlar, Milletvekileri yanı sıra  büyükelçiler ile çok  sayıda davetli katıldı.

Resepsiyon milli marşın çalınmasıyla başladı. Ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, “Ülkenin özgürlüğü ve bağımsızlığı çaba ve fedakarlıklarla inşa edildi. Bu nedenle bu tür etkinliklerde, Kosova’nın kahramanlarını, özgürlük şehitlerini, malüllerini ve gazilerini anıyoruz. Kosova’nın özgürlüğü ve bağımsızlığı için elinden geleni yapan her Kosova Cumhuriyeti vatandaşına saygı duyuyoruz. Kosova’nın Avrupa entegrasyon süreci, NATO üyeliği ve vize muafiyeti için durmaksızın çalışıyoruz. Elbetteki, İnterpol, UNESCO ve BM üyeliği de kısa bir süre içinde gerçekleşecek” dedi.

 

Kosovaport

Read Previous

Arnavutluk Başbakanı Rama’dan Türkiye’ye teşekkür

Read Next

Türklerin Karadağ’da açtığı firma sayısı 4 bini geçti

One Comment

  • You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *