Bulgaristan Kültür Bakanı Banov ve Büyükelçi Sekizkök, gelecekte yapılacak kültür projeleri ele aldılar

Bulgaristan Kültür Bakanı Boil Banov ve Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, dün Kültür Bakanlığı’nda yaptıkları görüşmede gelecekte yapılması planlanan ortak projeleri ele aldılar. Görüşmede Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Esin Topçu da hazır bulundu.

Toplantıda Bakan Banov, Sofya ve Ankara’nın kültürel mirasın korunması alanında geleneksel olarak iyi ortaklık ilişkileri kurduğunu vurgulayarak iyi komşuluk ilişkilerini övdü.

Sekizkök, iki ülkenin aktif faaliyetlerinin sonuçlarını gördüğünü ve geçen yıl yasadışı yollardan elde edilen eserlerin Türkiye’ye iade edilmesi için teşekkür etti. Görüşmede İstanbul, Edirne, Köstendil ve Razgrad’da (Hazargrat) bulunan kültürel anıtların mevcut durumu değerlendirildi. Bakan ve Büyükelçi, ortak kültürel mirasın korunması ve restorasyonunun her iki taraf için de önemli bir görev olduğu görüşü etrafında birleştiler.

Büyükelçi Sekizkök, Bulgar sanatının tüm yönlerinden etkilendiğini ve bu alanda gelecekte ortak projelerin gerçekleştirilmesini umduğunu belirtti. Bakan Banov, Bulgaristan’da tanıtılmak üzere Türk sanatçılarının sergi açmasını desteklemeye hazır olduğunu dile getirdi.

Kültür Bakanı, “Ortak sanat, iyi komşuluk ilişkileri geliştirmenin anahtarıdır” diye kaydetti ve Büyükelçi Sekizkök’ün talebine yanıt olarak, Kültür Bakanlığı uzmanlarının gerekirse sergi mekanları bulmaya yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

 

Kircaalihaber.com

Read Previous

TEKNOFEST 2020 başvuruları Üsküp YEE’de alınmaya başladı

Read Next

K.Makedonya’nın farklı şehirlerinde Osmanlı Türkçesi kursları başlıyor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *