Bulgaristan Başbakanı Borisov’dan “Cumhurbaşkanı” açıklaması

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, dün Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in hükümetten güvenini geri çektiğini açıklamasıyla ilgili olarak basına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ben daha aralık ayında Cumhurbaşkanı’ndan güvenimi geri çektim. Onunla konuşacak hiçbir şeyim yok”.

Aralık ayında Demokratik Güçler Birliği (SDS) partisinin kuruluşunun 30.yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programında Borisov, Radev’in BTV’ye verdiği mülakatı hakkında şu yorumda bulunmuştu: ”Rumen Radev devlet hakkında tek iyi bir kelime söylemeyen bir muhalefet lideridir. Onun kötülük ve nefreti öylesine taşmış ki bir muhalefet lideri hakkında yorum yapmam gerekmiyor… Ulusun birleştiricisine has bir özellik olmayan bu kötülüğü bir dakika izledim. Bu nefrete neyle uyandırdık? 40 dakika içinde devlet hakkında tek iyi bir kelime söylememiştir. Bütün dünya F-16 savaş uçağı aldığımız için bizi övüyor, o ise hala Gripen uçağını konuşuyor. Onu neyin rahatsız ettiğini biliyorum, ama onun gibi değilim”.

Borisov, ”O zaman da bugün olduğu gibi Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı beyan etmiştim. Kaç kere söylemeliyim? Görev süremi tamamladıktan sonra parti işleriyle uğraşacağım” dedi ve tekrar aralık ayında Radev ile yollarını kesinlikle ayırdığı olaya döndü.

Başbakan, ”İki yüzlü adam. Bir gün insanlar ne kadar iki yüzlü bir kişiyi Cumhurbaşkanı seçtiklerini anlayacaklar. Eminim, çünkü NATO Zirvesi’ne gittiği zaman beni aradı ve benim katılmamı söyledi. Ona, “Tamam, sen katıl” dedim” diye ifade etti ve Cumhurbaşkanı’na Beyaz Saray’da şöminenin yanında Trump ile yaptığı görüşmeyi kıskanıp kısmadığını sordu. Borisov, ”Her demokrat Devlet Başkanı oradaydı, onu orada hiç gördünüz mü? Ama onu NATO Zirvesi’ne gönderdim ki o da Trump’la fotoğraf çektirsin” dedi.

Borisov, Radev’in dünkü kararı hakkındaki yorumunda dedesinin şu sözlerine atıfta bulundu: “Bıçak çıkaran bıçaktan ölür, “Birine mezar kazan mezara kendisi düşer.”

Başbakan, ”Anlamıyorum-bu nasıl bir kötülük. O benim arkadaşımdı, birlikte askeri eğitim birliklerini kumanda ettiğimiz oldu, aynı sofraya oturduğumuz oldu. Sanırım iktidar herkes için değil! Saraylar, rezidanslar, pahalı kıyafetler herhalde insanları değiştirir. Ona ne kötülük yaptığımı bilmiyorum, devlet için birlikte çalışmamız yerine o sadece kötülüğünü ve nefretini gösteriyor” dedi.

 

 

Kırcaalihaber

Read Previous

“Yücel Teşkilatı” kitabı yayınlandı

Read Next

Koronavirüs 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı da tehdit ediyor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *